fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa vikend uhapšeno 66 vozača

Za vikend uhapšeno 66 vozača

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se, tokom vikenda, dogodilo 50 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula a 20 ih je povrijeđeno, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je uhapšeno 66 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, kao i zbog ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Navodi se da su 43 vozača uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, a 11 zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima uhapšeno je 12 vozača.

„Od ukupnog broja uhapšenih, njih 34 je uhapšeno u Podgorici, sedam u Bijelom Polju i pet vozača u Danilovgradu“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su pripadnici saobraćajne policije podnijeli 179 prekršajnih prijava, izdali 1.187 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 28 pari registarskih tablica i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije