fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić: Crnu Goru učiniti pravom platformom za sjajne projekte

Spajić: Crnu Goru učiniti pravom platformom za sjajne projekte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će biti magnet za najbolje vizije, ideje i inicijative na svijetu, saopštio je predsjednik pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, na radionici sa vodećim svjetskim inovatorima.

„Zajednički ćemo našu državu učiniti pravom platformom za sjajne projekte i genijalne, preduzimljive ljude“, poručio je Spajić.

Spajić učestvovao na radionici sa vodećim svjetskim inovatorima koji su stanovnici Zuzalua – jedinstvenog pop-up grada u blizini Tivta, čiji je suosnivač Vitalik Buterin, jedan od najuticajnijih tehnoloških lidera današnjice, tvorac Ethereum blokčejna i vizionar jedne od revolucionarnijih novih tehnologija koje pokreću Web 3.0.

„Oblasti o kojima se govorilo na ovoj radionici vezane su za kripto/web3, vještačku inteligenciju, zdravlje, biotehnologiju, umjetnost i kulturu“, navodi se u saopštenju.

Pored Spajića, u okviru radionice studentima se obratio i Gary Sheng, koji je radio u Google-u kao softverski inženjer i suosnivač je ogranizacije koja obučava građanske inovatore generacije Z, a trenutno je fokusiran na podršku Gitcoin-u (web3) i nalazi se na Forbsovoj listi 30 under 30 za 2021. godinu.

Među govornicima su bili i Tomiwa Ademidun, osnivač obrazovne platforme Atila.ca koja povezuje studente sa mentorima i dostupnim stipendijama, kao i Veronica Schrenk, koja je konsultantkinja za globalno obrazovanje i mentor ambicioznim i preduzetnički nastrojenim studentima iz cijelog svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije