fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Zastrašuju radnike Plantaža da ne pričaju o kriminalu i korupciji

URA: Zastrašuju radnike Plantaža da ne pričaju o kriminalu i korupciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radnici Plantaža tvrde da im je izvršni direktor Miroslav Vuković proslijedio neumjesan mail i da se sada plaše da prijave sve nezakonite radnje koje su se dešavale u toj kompaniji, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Radnici Plantaža obratili su se Građanskom pokretu URA i kazali da je sadržaj tog maila neumjesan i da se sada plaše da prijavljuju nezakonite radnje koji su se dešavale u kompaniji, a čiji su bili direktni ili indirektni svjedoci.

„Naime Vuković u dopisu radnicima imperativno navodi da o nelegalnim radnjama u firmi ne govore javno, već da svoje tvrdnje sa dokazima upute njemu, a da će ih onda on proslijediti nadležnim. Vuković na taj način izigrava dežurnog policajca i autoriteta i ako se zna da radnici nijesu dužni da njemu prinose dokaze o neregularnostima u kompaniji“, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su ohrabrili radnike Plantaža da sva saznanja o kriminalnim radnjama uprave Verice Maraš, čiji je dio, kako su naveli, bio i sami Vuković, dostave nadležnim organima i da o tome potpuno slobodno govore u javnosti.

„Staljinističke metode kojima se služi i Vuković više nijesu praksa u Crnoj Gori. Dakle, bez straha od bilo kakvog disciplinskog radnog postupka ili slično govorite o neregularnostima u državnoj kompaniji Plantaže. Na taj način ćete pomoći da kompanija stane na zdrave noge“, poručili su iz URA-e radnicima te državne kompanije.

Iz URA-e su dodali da je neumjesno da Vuković govori svojim radnicima da bi neki od njih trebalo da posjete specijalizovane ustanove koje su namijenjene mentalnom zdravlju.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...