fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo pravde: US sud da u slučaju Do Kvona postupi u najkraćem...

Ministarstvo pravde: US sud da u slučaju Do Kvona postupi u najkraćem roku

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo pravde pozvalo je Ustavni sud da u slučaju južnokorejskog državljanina Do Kvona Hejonga postupi u najkraćem roku i da ih ubuduće, bez odlaganja, o tome obavještava, kako bi nastavili započete aktivnosti u konkretnom predmetu.

Iz Ministarstva su saopštili da su tek danas obaviješteni od Ustavnog suda o žalbi punomoćnika Do Kvona od 25. septembra na presudu Vrhovnog suda, i današnjoj odluci da se ona uvaži, čime se obustavlja postupak izručenja južnokorejskog državljanina do donošenja konačne odluke Ustavnog suda.

U Ministarstvu smatraju da je, imajući u vidu složenost predmeta, kao i veliki interes javnosti za taj slučaj, dobra i pravovremena komunikacija između grana vlasti i institucija od ključnog značaja za donošenje valjanih i na Ustavu i zakonu utemeljenih odluka.

“Zato molimo da u ovom slučaju Ustavni sud postupi u najkraćem roku i da nas ubuduće bez odlaganja o tome obavještava, kako bismo nastavili započete aktivnosti u konkretnom predmetu”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da im pisani otpravak rješenja Ustavnog suda još nije dostavljen i da će od detaljima daljeg postupanja, javnost biti blagovremeno obaviještena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije