fbpx
NaslovnicaCrna GoraU nikšićkom hramu molitva za privedenog vladiku i sveštenike

U nikšićkom hramu molitva za privedenog vladiku i sveštenike

Nikšić, (MINA) – U nikšićkom Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog održan je moleban za privedenog episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenike, kao i za sve u Crnoj Gori.

Protojerej stavrofor Miodrag Todorović podsjetio je da je Joanikije, na Dan Svetog Vasilija Ostroškog, u prijepodnevnim satima, na liturgiji saopštio da neće biti litije, kao što je bilo ranijih godina.

Kako je naveo, zbog ogromnog broja pristiglih građana ta odluka je preinačena uoči samog početka litije.

Todorović je kazao da poslije sat i po od okupljanja tolikog broja naroda na jednom mjestu niko od nadležnih za to vrijeme nije reagovao.

„Taj narod se razlio nikšićkim ulicama u litiju, a na putu od kilometar i po nijesu bili na tako velikoj blizini. Te službe nijesu našle za shodno da narod opomenu da drže socijalnu distancu, ako je već toliko ozbiljna situacija“, rekao je Todorović.

Prema njegovim riječima, vlasti su se na neprimjeren način „zahvalile“ crkvi koja je vodila računa o tjelesnom i duhovnom zdravlju naroda.

„Ako nijesu htjeli da zahvale, nagrade i pohvale crkvu, trebalo je da barem ostave ljude na miru“, poručio je Todorović.

Kako je kazao, uhapšeni su vladika i osam sveštenika, a niko od njih nije se bavio kriminalom i nije nanio zlo bližnjem.

foto: MINA

„Bilo je neprijatno gledati da se ispred parohijskog doma pojavi šest kola do zuba opremljenih policajaca, kao da su došli u pohod uigranoj i nadaleko poznatoj družini koja se bavi kriminalom“, rekao je Todorović.

On je naveo da crkva nosi optimizam preko Duha Svetoga da se rađaju sveti Božji ljudi.

„Zato smo se okupili danas da bi se misijom Svetoga Duha pomolili za sve, bez izuzetka. To je blagodat koji stanuje u crkvi“, rekao je Todorović.

Kako je kazao, ako neko želi na neki drugi način da postigne svoje ciljeve, crkva neće to razmatrati i neće odustati od svog puta.

„Ako neko ima drugi način neka ne traži blagoslov od crkve“, dodao je Todorović.

Nakon molebna veliki broj građana, koji skandiraju “Ne damo svetinje”, “Ne damo sveštenike”, “Puštite vladiku”, “Puštite sveštenike”, došao je preko puta zgrada nikšićkog Centra bezbjednosti.

Najčitanije

Vrhovni sud, Opsta sjednica

Vrhovni sud bez predloga za predsjednika

Podgorica, (MINA) - Opšta sjednica Vrhovnog suda nije danas utvrdila predlog kandidata za predsjednika...