fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvi političi subjekti moraju biti uključeni u popis

Svi političi subjekti moraju biti uključeni u popis

Podgorica, (MINA) – Svi politički subjekti moraju biti uključeni u popis i ukazivati na svaku moguću proceduralnu grešku ili nedostatak, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović kazao je ranije da je miješanje političkih subjekata u proces popisa pokušaj manipulacije stvarnom slikom društva, navodeći da se ta partija neće uključivati u kampanju za popis.

Iz DPS-a su u reagovanju naveli da se Demokrate vode krilaticom da više puta ponovljena manipulacija postaje istina.

“Tako vjeruju da je samo potrebno da se samoopisuju kao pošteni, časni i principijelni, i da neko u to povjeruje”, kaže se u reagovanju DPS-a.

Iz te partije su kazali da je poznato da se radi o “najneprincipijelnijoj grupi profitera, čija politika ima dva cilja”.

“Da smjesti Aleksu Bečića u visoku, za njega specijalno pravljenu, stolicu predsjednika parlamenta i drugi – da uhljebi što više svojih prijatelja, rođaka i funkcionera u državna preduzeća”, dodaje se u reagovanju.

Kako su naveli iz DPS-a, od manipulanata iz strukture kakve su Demokrate nijesu mogli ni očekivati drugačije saopštenje o popisu od onog u kojem se bave demagogijom, misleći kako svi oko njih imaju kratko pamćenje.

“Naročito je zanimljivo što to čini Bogdanović, tvorac manipulacije kao jedine ideologije Demokrata (ako uhljebljenje izuzmemo), koji je zajedno sa Nevenom Gošovićem 2011. godine bio među onima koji su vršili najžešći mogući politički pritisak na Monstat tokom tadašnjeg popisa”, kaže se u reagovanju.

Iz DPS-a su rekli da je teško zaboraviti kako su se upravo Bogdanović i Gošović tada miješali u svaku moguću odluku i proceduru.

Zato je, kako su naveli, ono što Bogdanović danas govori puko licemjerje, a njegove riječi nemaju nikakvu težinu.

“Podrazumijeva se da svi politički subjekti moraju biti uključeni i ukazivati na svaku moguću proceduralnu grešku ili nedostatak, povodom najvažnijeg državnog posla, kakav je popis”, poručili su iz DPS-a.

Oni su naveli da, ukoliko Demokrate žele da sjede skrštenih ruku, okupirani foteljom Bečića i uhljebljivanjima, to je njihov izbor.

“I dokaz koliko im je uopšte stalo da popis protekne na zakonom predviđen način”, dodaje se u reagovanju DPS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije