fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbijen zahtjev poslanika SDP-a

Odbijen zahtjev poslanika SDP-a


Podgorica, (MINA) – Odbor za bezbjednost i odbranu nije podržao zahtjev da se na sjednici tog tijela kontrolno saslušaju čelnici Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je saopštio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.

Protiv su bili sedam članova Odbora iz vladajuće koalicije, dok je za glasao poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Članovi Odbora su ocijenili da su državni organi odmah reagovali, odnosno da je tužilaštvo najavilo da će preduzeti sve mjere kako bi se utvrdile činjenice.

Klub poslanika SDP-a zatražio da se na sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu i za politički sistem pravosuđe i upravu saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju državnih organa.

»Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne političke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine«, kazali su iz SDP-a.

Poslanici te partije smatraju da je neophodno da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistira domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije o toj aferi.

Najčitanije