fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om

Mandić: Nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić izdao je sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i narod, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić, navodeći da nije istina da Demokratski front (DF) ruši bilo koga sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

On je reagovao na izjavu Krivokapića koji je rekao da DF zajedno sa DPS-om i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine u cilju raspisivanja parlamentarnih izbora.

Mandić je u reagovanju naveo da su ogavne laži Krivokapića da DF ima partnerske odnose sa DPS-om nastavak neistina kojima se on koristi.

„Dakle, nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om, već je on sa Milom Đukanovićem proglasio srpski narod za genocidni, Srbiju za neprijatelja, a sa njima smijenio i jednog od svojih ministara“, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je kada je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC izgubio podršku parlamentarne većine, koja ga je izabrala na čelo Vlade.

Kako je naveo Mandić, teško je ko procjenjivao da će se „dodatno izbrukati i zajedno sa DPS-om izglasavati rezolucije po kojima su Srbi najveći neprijatelji“.

„Krivokapić je čovjek koji je izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, SPC i, prije svega, narod što je glasao protiv DPS-a i sa kojim smo svi zajedno napravili čvrst dogovor“, navodi se u reagovanju.

Krivokapića, kako je kazao Mandić, nije imenovao narod, već mu je on na početku, na molbu crkve, ustupio mjesto na čelu liste “Za budućnost Crne Gore”, a jedan od lidera DF-a Milan Knežević ga predložio za mandatara.

„Izgleda da su onaj Mercedes “Majbah”, koji je trebalo da bude prodat, vladin avion, tjelohranitelji za njega i porodicu, udobna fotelja, susreti sa važnim ljudima koje je gledao samo na televiziji dok je bio najbliži saradnik nekadašnje rektorke, prirasli k srcu, kao i druge povlastice koje nosi funkcija premijera, pa je “slijep” na reakcije onih koji su ga izabrali da ga ne žele više tu“, piše u reagovanju.

Prema riječima Mandića, koliko god da to izgleda primamljivo i lijepo, „nije prirodno ovako otvoreno se brukati pod stare dane, praveći tajne dogovore sa DPS-om, a koje sada želi da pripiše drugima“.

Najčitanije

Pala vrijednost dolara

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Vrijednost dolara prema korpi valuta prošle sedmice pala je prvi...