fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoković da uputi javno izvinjenje

Joković da uputi javno izvinjenje

Podgorica, (MINA) – Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore najoštrije je osudio diskriminatorne i stigmatizujuće stavove potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića, koje su, kako su saopštili iz te institucije, uvrijedile i povrijedile veliki broj građana.

Iz institucije Zaštitnika su, povodom izjave Jokovića „da se ne može glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu”, rekli da najmanje što očekuju od Jokovića je da uputi javno izvinjenje.

„Podsjećamo da domaći i međunarodni propisi i standardi zabranjuju da lična svojstva, kao što su porodični i bračni status, budu eliminatorni uslov, ograničavajuči faktor i osnov diskriminacije za obavljanje javnih funkcija, zapošljavanje i ostvarivanje drugih prava“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je apsolutno neprihvatljivo javno preispitivanje porodičnog statusa, kao najintimnijeg ljudskog pitanja, slobode, prava, ali i mogućnosti, a posebno kada dolazi od nosilaca najvećih državnih funkcija i javnih funkcionera, koji imaju veću odgovornost za izgovorenu riječ i uticaj na javno mnjenje.

„Ohrabruje brojnost reakcija, ukazivanja i pojašnjenja zašto se kao drušvo moramo suprostaviti takvim stereotipima i predrasudama“, kazali su iz institucije Zaštitnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...