fbpx
NaslovnicaCrna GoraJokić podnosi tužbu Upravnom sudu

Jokić podnosi tužbu Upravnom sudu


Podgorica, (MINA) – Doskorašnji predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić podnijeće tužbu Upravnom sudu povodom, kako ocjenjuje, nezakonite odluke o njegovoj smjeni na sjednici lokalnog parlamenta u srijedu.

Tu informaciju Jokić potvrdio za Dan.

“Smatram da je odluka potpuno nezakonita i slijedi tužba Upravnom sudu”, rekao je Jokić.

Potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Mišo Samardžić (PzP) saopštio je za „Dan” da je u četvrtak ujutro bio na poslu i da su sve opštinske službe funkcionisale, a zaposleni bili na svojim radnim mjestima, kao i da su sva javna preduzeća radila.

“Došao sam na posao u Opštinu u četvrtak i obišao sve službe – sekretari sekretarijata, šefovi i svi zaposleni bili su na poslu i normalno rade, samo niko ne obavlja nadležnosti predsjednika opštine koje su velike. Nema ko da potpisuje ugovore, ali ni rješenja za isplate plata zaposlenima”, kazao je Samardžić.

On je ocijenio da je smjena Jokića, funkcionera Demokratske Crne Gore, sa mjesta predsjednika opštine Kotor bila nezakonita.

Jokić je glasovima 16 opozicionih (DPS,SD, HGI, LP) i dva SDP-ova odbornika 24. aprila razriješen dužnosti predsjednika Opštine.

Samardžić je kazao da će lične dohotke zaposlenima u Opštini isplatiti „ovi kada dođu na vlast”.

“Kada se deponuje novi potpis imaće pravo isplate plata, a da bi neko deponovao potpis mora biti legalno izabran, mora imati rješenje na koji način je postavljen na neku funkciju. Plate su se uvijek isplaćivale oko prvog u mjesecu, a sada će zaposleni slaviti Uskrs i 1. maj bez plate, i žao mi je što je to tako”, rekao je Samardžić.

Najčitanije