fbpx
NaslovnicaCrna GoraInjac: Đukanović da doprinese miru i bezbjednosti

Injac: Đukanović da doprinese miru i bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Ministarka odbrane Olivera Injac pozvala je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da doprinese da mir i bezbjednost Crne Gore budu prioritetna vrijednost svih, bez izuzetka.

Injac je, u reagovanju na izjavu Đukanovića povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, navela da je ona direktna nedosljednost zajedničkog saopštenja sa sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost.

“Kojim su, povodom najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, svi društveno-politički akteri pozvani na mir, suzdržanost, toleranciju i razumjevanje, kao i poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda, Ustava i zakona”, kaže se u reagovanju.

Injac je rekla da izjava Đukanovića, kojom je najavio spremnost da se pridruži protestima, ukoliko se ne odustane od ustoličenja na Cetinju, nedvosmisleno dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Savjeta za odbranu i bezbjednost.

“Jer se ne može razumjetii kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije u Crnoj Gori”, kazala je Injac.

Ona je istakla da politizacija vjerskih pitanja nije put crnogorskog razvoja i prosperiteta.

“Politički akteri koji politizuju vjerska pitanja i odluke, odnosno pristupaju im kao političkim i koriste ih za sopstvenu političku agendu, ne promovišu vrijednosti dijaloga i tolerancije, kao primarnim za evropski put Crne Gore”, navela je Injac.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije