fbpx
NaslovnicaCrna GoraEvropski stručnjak za skolioze kičme operisaće u KCCG

Evropski stručnjak za skolioze kičme operisaće u KCCG

Podgorica, (MINA) – Eminentni evropski stručnjak za skolioze kičme Martin Repko biće stalni konsultant Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), gdje će obučavati crnogorske ljekara i sa njima operisati pacijente, saopšteno je iz te zdravstvene ustaove.

Kako su kazali iz KCCG, Repko je dugogodišnji član najprestižnijeg Međunarodnog udruženja za deformitete kičme po tipu skolioze SRS (Scoliosis Research Society), kao i dekan Medicinskog fakulteta u Brnu i šef Odsjeka za ortopedsku hirurgiju Univerzitetske bolnice u Brnu.

Iz KCCG su rekli da je Repko prethodna dva dana na Klinici za ortopediju i traumatologiju gostovao u svojstvu konsultanta za hirurško liječenje deformiteta kičmenog stuba po tipu skolioze.

Navodi se da su u prvoj posjeti, zajedno sa ortopedima KCCG Aleksandrom Juškovićem i Markom Borovinićem, uspješno operisane dvije pacijentkinje koje su imale nevedene deformitete, sa dobrim postoperativnim tokom oporavka.

Iz KCCG su kazali da će od sada Repko biti stalni konsultant Klinike za ortopediju i traumatologiju KCCG za hirurško liječenje deformiteta kičme po tipu skolioze.

„Klinika za ortopediju i traumatologiju planira da ubuduće Repko, kao konsultant tokom boravka u našoj ustanovi, obučava naše ljekare i sa njima operiše pacijente sa navedenim deformitetima kičmenog stuba“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...