fbpx
NaslovnicaMina SportPodgorica Milenium ran rekreativna manifestacija i rezultati se ne priznaju

Podgorica Milenium ran rekreativna manifestacija i rezultati se ne priznaju

Podgorica, (MINA) – Trka Podgorica Milennium Ran, predviđena za 10. novembar, ima status rekreativne manifestacije i njeni rezultati se ne priznaju, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore (ASCG).

Navodi se da ta manifestacija ne održava pod okriljem i uz podršku ASCG.

“Trka nema legitimitet da bi se njeni rezultati priznali kao legitimni, jer se ne nalazi u Kalendaru i ne organizuje se po pravilima Atletskog saveza, a ni po Zakonu o sportu, član 92. Može imati samo status rekreativne manifestacije”, stoji u saopštenju.

Navodi se da je Upravi odbor, na predlog Takmičarske komisije, odlučio da se javno oglasi zbog velikog intersovanja i prispjelih zahtjeva zainteresovanih takmičara iz inostarnstava, država regiona i Crne Gore, da li ASCG priznaje rezultate sa manifestacije Podgorica Milenium ran.

“Da bi rezultati trke bili zvanični mora se dobiti saglasnost ASCG za njeno održavanje, da se nalazi u Kalendaru takmičenja i da ASCG odredi službena lica i sudije u skaldu sa svojim i pravilima Svjetske i Evropske atletske federacije. Budući da ASCG nema nikakvih dodirnih tačaka sa manifestacijom koja je rekreativnog karaktera želimo upoznati javnost sa našim stavom”, stoji u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Isplata septembarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...

Dow indeks porastao