fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalDamjanović završio karijeru

Damjanović završio karijeru

Podgorica, (MINA) – Nekadašnji crnogorski fudbalski reprezentativac, Dejan Damjanović, saopštio je danas da završava igračku karijeru.

Odluku je objavio na svom Instagram profilu.

Damjanović je u karijeri igrao za Sinđelić, Železnik, Bežaniju, Al-Ahli, Inčon, Seul, Đangsu, Peking, Suvon, Daegu i Kiči iz Hongkoga.

Sa 42 pogotka najbolji je strijelac u istoriji azijske Lige šampiona, a sa Seulom je 2013. godine igrao u finalu tog takmičenja.

U dresu Seula tri puta je osvojio titulu Južne Koreje.

Nekoliko puta je bio u idealnom timu azijske Lige šampiona i K lige, bio je i najbolji strijelac u Južnoj Koreji, a 2012. godine i najbolji igrač.

Najbolji strijelac bio je i u Hongkongu, a sa Kičijem je osvojio dvije titule.

Foto: Facebook.com

Za reprezentaciju Crne Gore je debitovao 16. oktobra 2008. godine protiv Italije.

U dresu sa crnogorskim grbom odigrao je 31 utakmicu i postigao osam pogodaka.

Bio je strijelac dva puta protiv Engleske, a pogađao je protiv Poljske, Kipra, Ukrajine.

Posljednju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao je protiv Moldavije 2015. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Nevjerovatno, ali došao je i ovaj dan. Poslije 25 godina profesionalnog igranja, vrijeme je da kažem hvala fudbalu. Od sada ću uživati u njemu van terena”, napisao je Damjanović na Instagramu.

On se zahvalio svim klubovima za koje je igrao, trenerima, saigračima i navijačima na stalnoj podršci, strpljenju i razumijevanju.

“Hvala Aziji i posebno Južnoj Koreji koja je sve to učinila mogućim i podarila mi nezaboravne momente. Hvala i mojoj familiji, supruzi koja me pratila, podržavala i bila moja najveća snaga”, napisao je Damjanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije