fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPronađena tijela desetoro stradalih migranata

Pronađena tijela desetoro stradalih migranata

Beograd, (MINA) – Čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu Drinu kod Ljubovije, prevrnuo se noćas a, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, pronađeno je deset tijela.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su pripadnici MUP-a Srbije pretragom Drine na području Ljubovije, gdje se prevrnuo čamac sa migrantima, pronašli su tijelo bebe, dok je policija Republike Srpske izvukla tijelo jedne muške osobe.

Kako se navodi u saopštenju Dačića, beba starosti oko devet mjeseci je bila sa majkom, čije je tijelo ranije u toku dana izvučeno iz rijeke.

Pripadnici MUP-a Srbije do sada su izvukli tijela šest muškaraca, žene i bebe, dok su pripadnici policije Republike Srpske pronašli tijela dva muškarca.

„Pretraga se nastavlja“, rekao je Dačić, prenosi N1.

Čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu Drinu kod Ljubovije, prevrnuo se noćas.

Policija je na obali zatekla 18 osoba, od oko 30, koliko ih je bilo u čamcu. Među preživjelima je 16 iz Sirije i dvoje iz Egipta.

Jutros, oko pet sati, granični organi BiH, kao i jedan mještanin, prijavili su graničnoj policiji Ljubovija da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije