fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpremaju konkurs za petog člana Senata DRI

Spremaju konkurs za petog člana Senata DRI

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor za ekonomiju, finansije i budžet jednoglasno je odlučio da pokrene proceduru za izbor petog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI).

Predsjednik Odbora Vladimir Joković kazao je u ponedjeljak da će poziv za upražnjeno mjesto biti raspisan u najkraćem roku, možda i ove sedmice, prenose Vijesti.

Peto mjesto u Senatu DRI je upražnjeno od početka ove godine.

Senatom DRI predsjedava Milan Dabović, a u njemu su još Zoran Jelić, Branislav Radulović i Nikola Kovačević.

Zakonom o DRI je predviđeno da najmanje dva člana Senata moraju biti pravnici. Dabović i Jelić su ekonomisti, a Radulović i Kovačević pravnici.

Prema Zakonu o DRI za člana Senata može biti imenovan crnogorski državljanin, diplomirani pravnik ili diplomirani ekonomista, koji pored opštih uslova utvrđenih zakonom ispunjava jedan od sljedećih uslova – položen pravosudni ispit ili ispit za državnog revizora i najmanje deset godina radnog iskustva u struci ili najmanje deset godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih pravnih poslova u državnoj službi i položen ispit za državnog revizora i najmanje deset godina radnog iskustva ili najmanje deset godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

Odbor je u ponedjeljak utvrdio i Akcioni plan za realizaciju obaveza iz Protokola o saradnji Skupštine i DRI.

Dogovoreno je da se održi tematska sjednica odbora na kojoj će se pozvati predstavnici opština koji će saopštiti svoje stavove u vezi nove poreske reforme koju je najavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.

Iz Zajednice opština Vijestima je nedavno rečeno da ih iz Ministarstva finansija niko nije kontaktirao u vezi sa ovim planom, iako su bili zakonski obavezni to da urade, kao i da će najavljene mjere projekta Evropa sad proizvesti velike gubitke po prihode opština.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...