fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBesplatne 4G kartice u Telenoru

Besplatne 4G kartice u Telenoru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Korisnici Telenora, koji u svojim uređajima imaju 2G ili 3G kartice, mogu od danas da ih besplatno zamijene 4G karticom, i tako dobiju još brži internet.

Iz kompanije su kazali da uz svaku zamijenjenu karticu Telenor poklanja i tri gigabajta (GB) besplatnog interneta.

„Kartice se mogu zamijeniti u Telenorovim prodavnicama, a potrebno je da uređaj koji se koristi podržava 4G mrežu. Iz organizacionih i logističkih razloga, Telenor će, putem SMS poruka, obavijestiti korisnike kada mogu doći da zamijene karticu“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su objasnili da je potrebno da korisnici sačekaju da dobiju obavještenje, nakon čega mogu posjetiti neku od Telenorovih prodavnica.

„Tom inicijativom Telenor želi da što većem broju svojih korisnika omogući korišćenje savremenih usluga u najvećoj 4G mreži u Crnoj Gori“, rekali su iz kompanije.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Telenor ima najveći broj 4G baznih stanica u zemlji, čak 364, a u 95 odsto slučajeva za usluge prenosa podataka koristi se 4G tehnologija.

Rezultati mjerenja pokazuju i da se u urbanim sredinama u Telenor mreži dostižu prosječne brzine od 43,5 Mbps u downloadu, odnosno 34 Mbps u uploadu.

„To znači da u Telenor mreži korisnici mogu da, gdje god da se nalaze, nesmetano surfuju internetom, preuzimaju velike količine podataka i koriste najnaprednije aplikacije“, objašnjeno je iz kompanije.

Najčitanije