fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom dobitnik sertifikata Poslodavac Partner

Telekom dobitnik sertifikata Poslodavac Partner

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorki Telekom zvanični je dobitnik sertifikata Poslodavac Partner, koji dodjeljuje priznata konsultantska kuće Selectio iz Hrvatske.

“Telekom je prva kompanija u industriji telekomunikacija u Crnoj Gori dobitnik ovog sertifikata, koji prije svega potvrđuje da preduzeće ima visok nivo standarda kada je riječ o upravljanju zaposlenima, što doprinosi unapređenju kvaliteta rada u kompaniji, a samim tim i njenih poslovnih rezultata”, navodi se u saopštenju Telekoma.

Konsultantska kuća Selectio se bavi procjenom kompanija s ciljem prepoznavanja i isticanja organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima.

Samoj sertifikaciji je, kako su dodali iz Telekoma, prethodila revizija odnosno kvantitativno mjerenje ukupno 45 ključnih procesa upravljanja ljudskim resursima prema razrađenoj metodologiji sertifikata Poslodavac Partner.

“Radi se o nezavisnoj analizi procesa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja, kao što su strategija upravljanja zaposlenima, regrutacija i selekcija, upravljanje doprinosom zaposlenih, usavršavanje i razvoj, te odnos kompanije prema zaposlenima”, navodi se u saopštenju.

Najbolje rezultate Crnogorski Telekom je ostvario u područjima koji se odnose na strategiju upravljanja ljudskim resursima, pokazavši da je HR (Human resources) u kompaniji istinski partner biznisu.

“Pored navedenog područja, sjajni rezultati su zabilježeni i u području koje se tiče odnosa kompanije prema zaposlenima, gdje je posebno istaknut veliki trud koji Telekom ulaže kad je riječ o segmentu briga za zaposlene, u podsticanju dvosmjerne komunikacije kroz redovno sprovođenje ispitivanja zadovoljstva zaposlenih, kao i u praćenju indikatora zdravlja zaposlenih”, rekli su iz Telekoma.

Direktorica Sektora za ljudske resurse Crnogorskog Telekoma, Slađana Đurović, kazala je da je raduje dobijanje sertifikata Poslodavac Partner i svrstavanje među kompanije koje su prepoznate kao primjer stabilnog i pouzdanog partnera svojim zaposlenima.

“Priznanje za izvrsno upravljanje zaposlenima jeste rezultat proaktivnog odnosa HR funkcije, ali što je mnogo važnije korporativne kulture i načina razmišljanja naših lidera koji se konstantno trude, da kao što prepoznajemo potrebe korisnika tako brinemo i o potrebama naših zaposlenih”, rekla je Đurović.

Ona je saopštila da u kompaniji stalni fokus imaju i na izazove koji dolaze sa tržišta, konstantno osmišljavajući načine kako da uključe i motivišu zaposlene da ih zajedno prevazilaze.

“Sprovedena analiza i upoređivanje sa skoro 70 organizacija iz regiona, potvrdila je angažovanost kompanije da i kroz HR funkciju unapređujemo procese, dajući prioritet kvalitetnom upravljanju zaposlenima, s posebnim akcentom na brigu za zaposlene, kao prepoznatljivim vrijednostima kojima konstantno osnažujemo i unapređujemo naš brend”, poručila je Đurović.

Ona je kazala da se raduje što će sertifikat biti još jedan u nizu koji doprinosi stvaranju jedinstvene konkurentske prednosti kojoj teže na tržištu.

“Želimo graditi odnose koji osvajaju srca naših korisnika i zaposlenih misleći o njihovim potrebama i poboljšavajući način na koji žive i rade, kao pouzdan partner u izazovnim ali i lijepim vremenima, koja nas očekuju”, dodala je Đurović.

Stekavši ovaj status, Crnogorski Telekom se pridružio ostalim nosiocima tog prestižnog priznanja, kao jedan od najboljih poslodavaca na tržištu.

Trenutno postoji 67 nosilaca sertifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini (BiH), Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

Najčitanije