fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodnijeli dvije krivične prijave

Podnijeli dvije krivične prijave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora podgoričkog Lovćen auta B.Š. (61) i vlasnika SG company S.G. (46) iz Podgorice, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u privrednom poslovanju.

Kriminalistička policija Centra bezbjednosti Podgorica je kontrolisala poslovanje preduzeća Lovćen Auto u periodu od 1. septembra 2013. do 2015. godine.

„U postupku istrage prikupljene su materijalne činjenice koje ukazuju na osnov sumnje da su B.Š. i S.G. pričinili materijalnu štetu Lovćen Autu, u iznosu od 442,95 hiljada EUR. Oni se terete za pričinjenu štetu od 177,82 hiljade EUR, dok je za preostali iznos nastale štete u iznosu od 265,13 hiljada EUR po ocjeni nadležnog tužioca nastupila zastara gonjenja“, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su B.Š. kao izvršni direktor Lovćen Auta i S.G. vlasnik preduzeća koje je pružalo računovodstvene usluge tom preduzeću zloupotrebom kartice za bezgotovinsko plaćanje pričinili štetu firme Lovćen Auto u iznosu od 5,72 hiljade EUR.

„Osumnjičeni su neosnovano uvećali fakture, plaćajući računovodstvene usluge SG company te tako pričinili štetu u iznosu od 68,64 hiljade EUR firme Lovćen Auto“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, protivpravno su prisvojili novac kojim je zaduživana blagajna po raznim osnovama, a koji je pravdan falsfiikovanim putnim nalozima, fiktivnim računima i drugim računima. Sumnja se da su tako pričinili štetu firmi Lovćen Auto u iznosu od 71,42 hiljade EUR.

Osumnjičeni B.Š. i S.G. su bez pravnog osnova razduživali obaveze preduzeća Nivel, sklapali i umanjivali ih izjavama o kompenzaciji koje se odnose na dug Lovćen Auta koji nikad nije postojao čime su protivpravno prisvojili 10,33 hiljade EUR.

„Takođe, umanjivan je i stvarni dug preduzeća AS Kramar Montenegro na osnovu fiktivne dokumentacije, čime je pričinjena materijalna šteta firmi Lovćen Auto u iznosu od 21,7 hiljada EUR“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije