fbpx
23.1 C
Podgorica
August 13, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessPad kamatnih stopa

Pad kamatnih stopa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u aprilu je u odnosu na mart pala 0,01 procentni poen i iznosila je 5,58 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

„Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa pala je na mjesečnom nivou 0,02 procentna boda na 5,08 odsto”, navodi se u Biltenu CBCG.

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u aprilu je iznosila 5,71 odsto, a nominalna 4,97 odsto.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u aprilu je porasla 0,02 procentna poena na 23,43 odsto, a nominalna pala 0,01 procentni bod na 20,53 odsto.

Efektivna kamatna stopa MFI na novoodobrene kredite na mjesečnom nivou porasla je 0,8 procentnih poena na 24,26 odsto, a nominalna 0,38 procentnih bodova na 20,78 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u aprilu je na mjesečnom nivou pala 0,01 procentni poen na 0,3 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u aprilu je iznosila 5,28 procentnih poena i bila je na istom nivou u odnosu na mart.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorski odbojkaši sjutra protiv Islanda

Podgorica, (MINA) - Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Kopavoguru protiv Islanda...