fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManji promet u uslugama u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu

Manji promet u uslugama u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treće tromjesečje manji je 18,9 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u četvrtom kvartalu u odnosu na isti period 2022. godine veći je 9,7 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022. godine veći je 6,2 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 11,2 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022. godine veći je 11 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine manji 23,6 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022. godine veći je 33,3 odsto, dok je u odnosu na treći prošlogodišnji kvartal manji 61,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2022. godine veći je 27,5 odsto, dok je u odnosu na treći kvartal prošle godine veći 14,4 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...