fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEKIP domaćin Plenarne skupštine i sastanka Upravnog odbora BEREC-a

EKIP domaćin Plenarne skupštine i sastanka Upravnog odbora BEREC-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) će u naredna dva dana biti domaćin i organizator Plenarne skupštine i sastanka Upravnog odbora Tijela evropskih regulatora (BEREC), koji će se održati u hotelu Splendid.

BEREC je osnovan uredbom Evropske komisije (EK) i Evropskog savjeta 2009. godine, sa zadatkom da omogući razmjenu ekspertiza i najbolje prakse među državama članicama, te da Komisiji priprema mišljenja i preporuke o načinu funkcionisanja telekomunikacionog tržišta u Evropskoj uniji (EU).

BEREC priprema i mišljenja i stavove o raznim pitanjima regulacije za potrebe EK i Evropskog savjeta, na njihov zahtjev ili samoinicijativno.

EKIP se priključio radu BEREC-a 2011. godine.

“Shodno regulativi EU u oblasti elektronskih komunikacija donijetoj krajem 2018. godine, EKIP je na Plenarnoj skupštini u junu 2019. u Belgiji, sa BEREC-om potpisao Radni sporazum koji crnogorskom regulatoru omogućava status člana bez prava glasa, uz mogućnost primjene najbolje regulatorne prakse u sektoru elektronskih komunikacija, kvalitetnu razmjenu ekspertskih znanja i jačanje administrativnih kapaciteta”, dodaje se u saopštenju.

Na Plenarnoj skupštini, koja počinje sjutra, učestvovaće 139 učesnika koji dolaze iz nezavisnih regulatornih agencija za elektronske komunikacije iz 39 država Evrope, EK i Nezavisne regulatorne grupe (IRG).

Od ukupnog broja učesnika, njih 113 će biti fizički prisutno u Budvi, dok će 26 učestvovati u radu online putem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije