fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodatno urediti nove oblike udruživanja

Dodatno urediti nove oblike udruživanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacrt zakona o privrednim društvima donijeće izvjesne novine u smislu novog administriranja i troškova, iako ima prostora da se dodatno urede novi oblici udruživanja kakav je holding i bliže definiše društvo sa ograničenom odgovornošću, ocijenjeno je na okruglom stolu.

Predstavnik Montenegro biznis alijanse (MBA), Rade Bojović, kazao je da je Nacrt zakona o privrednim društvima jedan od najznačajnijih u svakoj državi.

„Trebalo je od početka formirati mnogo širu radnu grupu kako bi se kasnije izbjegli bilo kakvi stručni sporovi i čitavi proces olakšao“, rekao je Bojović na okruglom stolu o analizi tog akta koji je organozovala MBA i Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER).

Vlada je Nacrt zakona usvojila sredinom 2017. godine nakon čega je sprovedena javna rasprava tokom koje je stiglo preko 320 komentara. Sada je u toku usaglašavanje tih komentara sa Evropskom komisijom (EK).

Bojović je naveo da novi zakon na neki način predstavlja raskid sa dosadašnjom praksom, odnosno sa zakonom koji je donesen 2002. godine.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije