fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDijaspora veliki potencijal i najsnažnija privredna grana Crne Gore

Dijaspora veliki potencijal i najsnažnija privredna grana Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dijaspora predstavlja neprocjenjivo bogatstvo i veliki potencijal za unapređenje ekonomskih prilika u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, Ervin Ibrahimović.

On je danas učestovao na panel diskusiji Uticaj dijaspore na ekonomski razvoj Crne Gore, održanoj u okviru manifestacije Dani dijaspori i iseljenika Crne Gore 2024.

Osvrnuvši se na diplomatske napore u pravcu afirmacije uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Crne Gore, Ibrahimović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da mu predstavlja čast što će biti u prilici da pruži doprinos bližoj saradnji sa državama u kojima živi naša dijaspora i u kojima ostvaruje značajne rezultate i uspjehe u različitim sferama društvenog i političkog života.

“Vjerujem da je u Crnoj Gori sazrela svijest da sveukupni ekonomski rast nije moguć bez aktiviranja svih potencijala koje naša zemlja ima. Dijaspora, sa svim svojim resursima, znanjima, vještinama i već izgrađenim poslovnom mrežama, predstavlja neprocjenjivo bogatstvo i veliki potencijal za unaprjeđenje ekonomskih prilika u našoj zemlji”, kazao je Ibrahimović.

Ocijenivši da je dijaspora naša najsnažnija privredna grana, Ibrahimović je istakao da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg i bržeg investiranja, oslobođenog administrativnih barijera.

Ibrahimović je naglasio i da će među prioritetima njegovog budućeg rada biti uspostavljanje još bolje i čvršće saradnje sa dijasporom posredstvom diplomatsko-konzularne mreže.

“Crna Gora će, kroz predanost ispunjavanju obaveza sa evropskog puta i sprovođenje ključnih reformi, osugirati stabilnost i sigurnost za sve investitore, uključujući i one iz dijaspore, na dobrobit sveukupnog ekonomskog napretka”, zaključio je Ibrahimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...