fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAddiko banka dobitnik sertifikata Employer Partner

Addiko banka dobitnik sertifikata Employer Partner

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka je još jednom osvojila sertifikat Employer Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, čime je potvrdila važnost ulaganja u zaposlene.

Sertifikat dodjeljuje hrvatska Selectio Grupa, najveća grupacija za savjetovanje u upravljanju ljudskim resursima u regionu.

Predsjednik Upravnog odbora Addiko banke, Christoph Schoen, kazao je da je ponosan što njihov imidž poželjnog poslodavca jača iz godine u godinu i što su stvorili okruženje u kome angažman i radni učinak zaposlenih dolaze do izražaja.

 

„Ponosan sam na ovaj rezultat i mislim da je vrijeme da aplaudiramo i timu koji vodi ovu važnu temu u Addiko banci“, rekao je Schoen, obrativši se prisutnima tokom ceremonije uručivanja priznanja.

On je naveo da su prošle godine postigli najbolji rezultat u njihovoj istoriji i ubjeđen je da je njihov HR tim jedan od ključnih faktora za ovaj rezultat.

„Rezultat tima i individualni razvoj svakog našeg kolege je ključan i biće ključan za budućnost i ovaj sertifikat je dokaz da smo na pravom putu i da radimo najbolje što možemo da tim i individualni članovi idu naprijed, razvijaju se i rastu“, rekao je Schoen.

Direktorica Odjeljenja za ljudske resurse i korporativne komunikacije, upravljanje projektima i procesima u Addiko banci, Jelena Đuranović, kazala je da je ponosna na organizaciju u kojoj radi i na ljude sa kojima radi, posebno na činjenicu da ih ljudi spolja doživljavaju drugačije, te da su se izdvojili kao netipična banka.

„Smatram da smo netipični jer imamo otvorenu, iskrenu komunikaciju na svim nivoima i zajedno gradimo kulturu zajedništva. Dijelimo ideje, predloge, inicijative i njegujemo našu kulturu inovativnosti“, rekla je Đuranović.

Ona je navela da u toj organizaciji svi zajedno doprinose njenom rastu i razvijaju svoje karijere.

„Ovaj sertifikat je potvrda naših visokih HR standarda koje imamo u banci, ali isto tako on potvrđuje da je za nas vrlo bitno šta naši zaposleni misle i da je ovo potvrda naše posvećenosti vama svim svojim srcem“, dodala je Đuranović.

Viša savjetnica za upravljanje ljudskim resursima u Selectio grupi, Ljiljana Medaković, kazala je da proces certifikacije uključuje dubinsku analizu HR sistema u kojoj nezavisan tim stručnjaka analizira sedam ključnih područja upravljanja ljudskim resursima, među kojima su proces regrutovanja i selekcije, upravljanje učinkom, razvoj zaposlenih i odnos prema zaposlenima.

Addiko banka Podgorica ostvarila je visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, a naročito se istakla inicijativama i projektima koji podržavaju rast i razvoj zaposlenih.

„Evaluacija je pokazala da je Addiko organizacija koja podstiče otvorenu, iskrenu i direktnu komunikaciju, a zaposleni se kroz različite aktivnosti ohrabruju da iskažu svoje predloge i ideje. HR ulaže u znanje i radi na prenosu znanja unutar organizacije, mogućnostima napredovanja, kao i različitim šemama nagrađivanja“, rekla je Medaković.

Ona je navela da su pokrenute razne inicijative kojima se podstiče i njeguje inovativnost kroz različite programe, što je jedna od vrijednosti kompanije.

Employer Partner priznanje dodjeljuje se od 2005. godine i sprovedeno je u više od 200 organizacija iz preko deset zemalja. U razvoj te metodologije ukjučeno je više od 50 vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije