fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: DRI potvrdila da smo ostavili 204 miliona EUR u kasi i...

Abazović: DRI potvrdila da smo ostavili 204 miliona EUR u kasi i platili 95 miliona dugova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državna revizorska institucija (DRI) je potvrdila da je vlada bivšeg premijera Dritana Abazovića ostavila 204 miliona EUR u kasi i platila 95 miliona EUR dugova, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Abazović je, povodom izvještaja o reviziji predloga Zakona o završnom računu Crne Gore za prošlu godinu, kazao da je DRI dostavila poslanicima izvještaj finansijskog poslovanja dvije vlade za prošlu godinu i da je ta institucija napravila presjek na 31. oktobar prošle godine, kada je izvršena primopredaja vlasti, odnosno kada je napustio kabinet premijera, a Milojko Spajić preuzeo vođenje nove Vlade.

“Pošto sam imao priliku da kao premijer vidim prelimirani izvještaj, nijesam izlazio javno sa podacima. Sada su oni postali zvanični i dostupni su svima, pa je stoga vrijedno prokomentarisati najvažniju stavku koja je i “lična karta” rada 43. vlade”, rekao je Abazović dodajući sljedeće podatke koji se mogu naći na 41. strani tog dokumenta.

On je naveo da je vlada koju je vodio ostavila 204,97 miliona EUR suficita u budžetu, 95,43 miliona EUR umanjila državna dugovanja time što su platili dugovanja iz prethodnog perioda, dok je 111,3 miliona EUR uvećala gotovinske depozite.

Abazović tvrdi da će se teško u narednih deset, pa i više godina ponoviti ovi rezulate za samo godinu.

“Smatram ovo najboljom potvrdom rada 43. vlade, ponosan sam na sve urađeno, zahvalan svim kolegama na zajedničkom učinku i dokazu da kada se predano radi na častan i pošten način, rezultati ne mogu izostati. Ovome obavezno moramo dodati činjenicu da vlada koju sam vodio nije državu zadužila niti jedan cent, pa samim tim ovaj rezulat zvuči zaista nestvarno i nevjerovatno”, naveo je Abazović.

On je rekao da su određene nepravilnosti koje se pominju u izvještaju pitanje za novu vlast.

“Šta se desilo u periodu od novembra do decembra prošle godine i zašto je došlo do neizvršavanja obaveze Poreske uprave, koja je morala biti završena do 31. marta, pitanje je na koje oni treba da odgovore”, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije