fbpx
NaslovnicaGlavna vijestCrna Gora očekuje turiste iz SAD-a

Crna Gora očekuje turiste iz SAD-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Epidemiološki parametri u Crnoj Gori pokazuju povoljan trend, pa su izgledi za sezonu i dolazak turista iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) značajno poboljšani, ocijenjeno je na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i američke ambasadorke Judy Rising Reinke.

Borovinić Bojović je kazala da crnogorski zdravstveni sistem uspješno sprovodi masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva, Rising Reinke upoznala sa svim detaljima epidemiološkog statusa u zemlji, načinu na koji se sprovodi vakcinacija, kao i uslovima koje je Crna Gora obezbijedila za dolazak turista.

“Veoma cijenimo interesovanje vaših državljana da borave u našoj zemlji tokom turističke sezone. Potrudili smo se da svaki segment zdravstvene pripremljenosti – od ulaska, preko boravka, pa do samog odlaska turista, bude precizno ispraćen. Sve to je posebno sadržano u vodiču koji smo objavili i koji će biti dostavljen ambasadi”, rekla je Borovinić Bojović.

Rising Reinke je pohvalila napore koje zdravstvene vlasti sprovode u cilju uspješnog i efikasnog suzbijanja epidemije, s posebnim akcentom na aktivnosti koje su u fokusu za pripremu predstojeće ljetnje sezone.

“Crnu Goru je 2019. godine posjetilo oko 80 hilada američkih državljana. Sve to što radite predstavlja ohrabrenje za nas i naše državljane da budu gosti u vašoj prelijepoj zemlji”, rekla je Rising Reinke.

Tokom susreta posebno je potencirana uspješna saradnja dvije zemlje i pomoć i podrška koju američka ambasada u kontinuitetu pruža crnogorskom zdravstvenom sistemu.

Najčitanije