fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAmbasada SAD: Marović da se vrati u Crnu Goru i suoči sa...

Ambasada SAD: Marović da se vrati u Crnu Goru i suoči sa pravdom

Podgorica, (MINA) – Nekadašnji predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović treba da se vrati u Crnu Goru i suoči sa pravdom i javnošću od koje je otimao, poručili su iz američke Ambasade u Podgorici.

Biro za kontrolu inostrane imovine (OFAC) Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) danas je uveo sankcije protiv sedam sadašnjih ili bivših zvaničnika i jednog entiteta iz četiri države Zapadnog Balkana.

“Današnjim mjerama američkih ministarstava finansija i vanjskih poslova, označavaju se akteri na Zapadnom Balkanu koji ugrožavaju regionalnu stabilnost kroz korupciju, kriminalne aktivnosti i destabilizaciju”, napisali su iz Ambasade na Tviteru /Twitter/.

Iz Ambasade su istakli da označavanjem Marovića SAD jasno kaže da je nekažnjivost neprihvatljiva.

“Marović treba da se vrati kući u Crnu Goru i suoči sa pravdom i javnošću od koje je otimao”, naveli su iz Ambasade.

Oni su poručili da politički lideri moraju promovisati javno dobro, a ne lične interese, dok im oni koji ih podržavaju ne smiju dozvoliti da zloupotrijebe svoje pozicije time što neće biti kažnjeni.

“Ukoliko ne počne rješavanje endemske korupcije, koja drži Crnu Goru u bezizlaznoj situaciji godinama, ona će nastaviti da sprječava prosperitet Crne Gore, slabi demokratiju i ometa njen napredak ka Evropskoj uniji. Građani Crne Gore zaslužuju mnogo bolje”, zaključili su iz Ambasade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...