fbpx
NaslovnicaCrna GoraUCG posluje stabilno, plate nijesu smanjenje

UCG posluje stabilno, plate nijesu smanjenje

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG) stabilno posluje, i finansijski i kadrovski, a nastava se odvija u punom obimu i kapacitetu, kazao je predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica.

On je kazao da su pojedini mediji lansirali stavove pojedinaca koji su iznošeni na osnovu osjećaja, a ne činjenica i dodao da za sad nema nikakvih ozbiljnijih problema, što se tiče ove studijske godine, iako je semestar pri kraju.

“Na današnji dan UCG posluje pozitivno, nema dugovanja. Sve obaveze izmirujemo na vrijeme i ova finansijska godina završiće se pozitivno”, istakao je Bjelica izjavi za Infobiro.

On je kazao da plate nikome nijesu smanjene, već da su u pojedinim slučajevima smanjeni honorari.

“Nikad nijesmo bili u situaciji da u bilo čemu pravimo problem. Probleme prave pojedinci, a lansiraju ih mediji “, rekao je Bjelica.

Po važećim aktima UCG, kako je pojasnio, zaposleni mogu sa viškom časova na izvođenju nastave, da imaju zaradu i do 50 odsto ličnog dohotka.

“To se obračunavalo na način što su lični dohotci mjereni na osnovu broja studenata, na osnovu fonda časova, na osnovu grupa sa kojim ase izvodi ta nastava, međutim kada je u pitanju ovaj dio, rector (Danilo) Nikolić sa svojim saradnicima je preduzeo sve kako bi na jedan korektan i zakonit način ipak došao do optimizacije i to je razlog zbog čega je Upravni odbor u punom kapacitetu podžao njegove odluke”, rekao je Bjelica.

Kako je rekao, ponosni su na armiju studenata koji su u središtu njihove pažnje.

“Mislimo da je taj segment jedan od najboljih na UCG i to me posebno raduje jer na taj način opravdavamo cilj zbog koga je i akademsko osoblje na Univerzitetu”, naveo je Bjelica.

Smatra da treba da rade na osavremenjavanju nastavnih procesa i na još većoj posvećenosti prema studentima.

On je rekao da UCG ima izuzetnu saradnju sa univerzitetima regiona.

“Veoma često imamo posjete rektora sa raznih međunarodnih destinacija, a nadam se da će i rangiranje kod Vebometriksa i ostalih koji su za to ovlašćeni, pokazati da je univerzitet u usponu”, dodao je Bjelica.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...