fbpx
NaslovnicaCrna GoraSmijenjena Popović Samardžić

Smijenjena Popović Samardžić

Podgorica, (MINA) – Epidemiološkinja Milena Popović Samardžić smijenjena je sa mjesta načelnice Odjeljenja za imunoprofilaksu, pripremu i kontrolu putnika u međunarodnom saobraćaju, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Galić je, u Dnevniku Radio-televizije Crne Gore (RTCG), kazao da je razlog smjene Popović Samardžić slučaj iz Budve, kada je doktorka Doma zdravlja radila sa pacijentima uprkos tome što je bila kovid pozitivna.

Neki mediji objavili su da se sve to dešavalo uz odobrenje Popović Samardžić. Galić je kazao da kritike koje je Popović Samardžić iznosila u javnosti, a koje su se odnosile na aktuelne mjere, nijesu razlog njene smjene.

Govoreći o epidemijskoj situaciji, Galić je kazao da je “jako ozbiljna”. On je naveo da je u posljednje dvije sedmice zabilježen porast broja zaraženih od 450 odsto.

Naveo je i da su hospitalizacije smanjene 14 odsto, a smrtnost 11 odsto.

“Neke naše projekcije kažu da je riječ o omikron soju”, naveo je Galić, prenosi portal RTCG.

On je kazao i da je razmatrana mogućnost da se po uzoru na neke evropske države, ali i Sjedinjene Američke Države, period izolacije skrati.

“Svakako sagledavamo situaciju da to bude sedam dana”, poručio je Galić i dodao da će javnost o tome biti uskoro informisana.

Prema njegovim riječima i narednih dana, ali i nakon Božića, očekuje se rast broja zaraženih.

“Zahvalio bih Mitropoliji (crnogorsko-primorskoj) koja je svojim vjernicima uputila apel o pridržavanju svim mjera i vjernici bi trebalo tih mjera da se pridržavaju”, poručio je Galić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost Voli sjutra gost Zadra

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra protiv Zadra drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa...