fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija da učini još jedan napor ka postizanju jedinstva

Opozicija da učini još jedan napor ka postizanju jedinstva


Podgorica, (MINA) – Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković pozvao je opozicione partije da učine još jedan napor u pravcu postizanja jedinstva, što je, kako je naveo, najbolji način za smjenu vlasti predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Joković je, na sjednici Odbora SNP Glavnog grada, kazao da se ta stranka zalagala za jedinstveni nastup cjelokupne opozicije, ali da to nekim opozicionim subjektima ne odgovara.

Uprkos tome, kako je naveo, SNP je spreman na dalje razgovore kako bi se postigao dogovor „jer narod to od opozicije očekuje“.

„U tom smislu, Joković je još jednom pozvao ostale opozicione partije, a posebno Građanski pokret URA i Demokrate, da skupe snagu i energiju i da učinimo još jedan napor u pravcu postizanja jedinstva opozicije, što je najbolji način za smjenu vlasti predvođene DPS-om“, saopšteno je iz SNP-a.

Joković je rekao da opozicione partije moraju prepoznati istorijski trenutak koji se ukazao i iskoristiti ga što prije, jer vrijeme ističe.

On je ocijenio da su litije Mitropolije crnogorsko-primorske „oslobodile narod, a posebno omladinu koja je pokazala kako se bori za čast i dostojanstvo“.

Prema riječima Jokovića, predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović apsolutno nije imao odgovor na ogromno narodno nezadovoljstvo koje je izazvalo usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Što se tiče aktuelne pandemije koronavirusa, Joković je kazao da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti produženo političko tijelo DPS-a, koje će ostati upamćeno po tome što je dalo podršku policiji za prebijanje građana Budve“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije