NaslovnicaCrna GoraDragović i Perunović ponovo najbolji

Dragović i Perunović ponovo najbolji

Podgorica, (MINA) – Atletičar Podgoričkog maratona, Miloš Dragović drugi put uyastopno pobjednik je tradicionalne atletske trke Trofej Podgorice – memorijal Veliša Mugoša.

U konkurenciji atletičarki 13. put najbolja je bila Slađana Perunović iz AK Nikšić.

Dragović je u uzbudljivom finišu trke na 5.000 metara, u posljednjih 50 metara, slavio ispred člana barskog Mornara, Dragoljuba Koprivice koji je deset puta slavio na Trci oslobođenja.

Atletičar pljevalskog Rudara, Goran Petrić završio je na trećem mjestu.

Perunović je u trci seniorki na četiri hiljade metara trijumfovala ispred Vesne Pavlićević iz Podgoričkog maratona, dok je treća bila Anastasija Magdelinić iz bjelopoljskog Jedinstva.

Najbrži junior na hiljadu i po metara bio je Vlado Đurović iz Mornara, dok je u trci juniorki na hiljadu metara pobijedila Amina Suljević iz Jedinstva.

U konkurenciji pionira najbrži na 800 metara bio je Savo Bogunović (Mornar), dok je u konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila Andrea Raišić (Mornar).

U trci učenika osnovnih škola pobijedili su Đorđe Marović (Oktoih) i Ivana Vujadinović (Oktoih), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali Damjan Mugoša (SSŠ Spasoje Raspopović) i Lana Ivković (SSŠ Marko Radević).

U trci veterana od 40 do 50 godina pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), Nikola Vukčević (Bar) bio je najbrži od 50 do 60, dok je Mirko Knežević (Podgorica) slavio u konkurenciji takmičara preko 60 godina.

Najbrži rekreativci bili Miljan Terzić (Podgorica) i Rada Miladinović (Podgorica).

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su Duško Drača (Danilovgrad) i Goran Golubović (PJ Podgorica).

U ukupnom plasmanu, u konkurenciji osnovnih škola najbolja je bila Oktoih, dok je u konkurenciji srednjoškolaca, najbolja je bila SSŠ Spasoje Raspopović.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 60. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 500 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu nezavisnosti.

Najčitanije

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...