fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić: Spreman sam da ugostim Ðukanovića da razgovaramo

Vučić: Spreman sam da ugostim Ðukanovića da razgovaramo


Beograd, (MINA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, “uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično”, spreman da ugosti u Beogradu crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije.

“Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim”, rekao je Vučić sinoć gostujući na O2TV.

Nadao se, kaže, da će Podgorica drugačije da se ponaša poslije izjave premijera Duška Markovića da će voditi računa i o interesima Srbije, ne samo o interesima Kosova.

“Poslije toga, međutim, nikada se nije dogodilo da budu uzdržani bilo gdje i po bilo kom pitanju, a samo smo ih to molilli – da Srbija ne bude lošije tretirana od “nezavisnog Kosova”. To govori o njihovom odnosu prema nama”, naveo je Vučić.

On je rekao da je zatim zamolio ljude u Crnoj Gori da razmotre usvajanje zakona koji je usmjeren na otimanje crkvene imovine, ali da su usledile salve ličnih uvreda.

Vučić je naglasio da je video da mediji u Crnoj Gori vode kamapanju protiv Srbije, srpskog naroda i njega, ali i da su naši domaći mediji to krili.

On je istakao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose i da je to u interesu Srba koji tamo žive, a kojih je 28,7 odsto.

Vučić je kazao da je razgovarao na Vidovdan i sa predstanvicima Srba u Crnoj Gori kako bi se razmotrilo na koji način Srbija može da pomogne i finansira projekte, kao što to čini i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini (BiH).

On je naveo da bi Srbija trebalo i sa Crnom Gorom da pokuša da ima zajednički granični prelaz, kao što će to uraditi sa Sjevernom Makedonijom i BiH.

Vučić je istakao da zbog svega toga nije htio da diže galamu, niti uvredama da odgovara na ono što je stizalo iz Podgorice i ponovio da je važno da Srbija sa Crnom Gorom ima normlane odnose.

Najčitanije

Tomić vodio crnogorske šahiste do pobjede

Podgorica, (MINA) – Muška šahovska reprezentacija Crne Gore upisala je šestu pobjedu, dok su...