fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv A.J. zbog neosnovanog korišćenja još jednog kredita

Krivična prijava protiv A.J. zbog neosnovanog korišćenja još jednog kredita

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su još jednu krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora nevladine organizacije (NVO) Centar za ekonomski prosperitet i slobode (CEPS), A.J. zbog neosnovanog korišćenja još jednog kredita.

Pretohdno su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, podnijeli krivičnu prijavu zbog krivičnog djela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i sumnje da je izvršenjem pričinio materijalnu štetu Evropskoj uniji odnosno budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 105 hiljada EUR.

“Naime, A.J. se sumnjiči za isto, gore pomenuto krivično djelo, koje je počinio na način što je u svojstvu izvršnog direktora CEPS-a, postupajući u ime i za račun naznačene NVO, novčana sredstva u ukupnom iznosu od 30 hiljada EUR, koja je u decembru 2022. godine dobio od Ministarstva rada i socijalnog staranja, shodno ugovoru, a za realizaciju projekta Socijalne usluge za starija lica i promovisanje koncepta aktivnog starenja, protivno njihovoj namjeni, tokom prošle godine, u cjelosti utrošio za lične potrebe, čime je budžetu Crne Gore pričinio materijalnu štetu u naznačenom iznosu”, navodi se u saopštenju.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i procesuiranju svih lica koji svojim privrednim poslovanjem nanose štetu finansijskom sistemu Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom...