fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Vlada nastavlja da radi protiv nacionalnih interesa

Milatović: Vlada nastavlja da radi protiv nacionalnih interesa

Podgorica, (MINA) – Vlada radi protiv interesa države i brojnim postupcima je urušila dobrosusjedske odnose sa zemljama iz okruženja, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović i poručio da će se potruditi da skup predsjednika država regiona bude organizovan u Crnoj Gori.

Milatović je rekao da ga ne iznenađuje odluka Vlade da finansijski ne podrži skup deset predsjednika država regiona u Crnoj Gori, u okviru procesa Brdo-Brioni, navodeći da to predstavlja konitinuitet politike Vlade, koja radi protiv nacionalnih interesa.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da se takav skup održava u Crnoj Gori prvi put nakon gotovo deset godina, u cilju jačanja saradnje u regionu i ubrzanja evropskih integracija.

Milatović je kazao da je Vlada sa dosta postupaka do sada urušila dobrosusjedske odnose sa mnogim zemljama iz okruženja.

“Bez obzira što ova Vlada radi protiv interesa države, ja ću istrajati da ih zaštitim. Potrudiću se da ipak takav skup bude organizovan”, poručio je Milatović.

On je podsjetio da Vlada Milojka Spajića ima 32 člana, sedam potpredsjednika od kojih, kako je kazao, mnogi ne znaju šta im je posao, i da svaki od njih ima pet savjetnika koje građani plaćaju.

„I onda ta ista Vlada ne želi da podrži sastanak deset šefova država koji se u Crnoj Gori nije organizovao još od 2015. godine. To najbolje govori o karakteru i namjerama Vlade“, dodao je Milatović.

On je ponovio da ima sazanja da je Spajić intezivno komunicirao sa kabinetom bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, tražeći podršku od Demokratske partije socijalista (DPS) za izglasavanje zakona o kriptovalutama.

Milatović je rekao da je o tome saznao “kasnije iz dokaza” i da je smatrao da je dužan da to saopšti građanima.

Na pitanje kako komentariše to što je kao kandidat za predsjednika došao nakon što je Spajić uklonjen iz izborne trke, Milatović je rekao da je i tada smatrao da je to nepravedno prema Spajiću, ali da su to uradili oni sa kojima je premijer trenutno politički partner, u saradnji sa DPS-om.

„Zaboravili smo ko je diskvalifikovao Spajića u toj izbornoj trci, a zbog neistina koje je on izgovarao cijeloj crnogorskoj javnosti“, naveo je Milatović.

On je rekao da je “izašao na crtu” kad je bilo najteže i pobijedio Đukanovića.

„Je li to mogao da uradi bilo ko drugi u tom trenutku. Je li to mogao da uradi Andrija Mandić, Aleksa Bečić? Mislim da cijela Crna Gora zna odgovor“, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, svima je jasno i da su lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta trenutno stvarni lideri parlamentarne većine.

“PES je izgubio svoju politiku. Nemaju je osim u dijelu netransparentnog i neikluzivnog donošenja ekonomski neodrživih odluka”, naveo je Milatović.

On je rekao da se ne vodi politika kakva je obećana.

„Zato sam ušao u političku borbu u Podgorici. Godinu sam pokušao da institucionalno razgovaram sa njima, ali niko nije pročitao argumentovano kada sam vratio neki zakon, niti ih interesuje. Takvi ljudi su trenutno u parlamentu“, kazao je Milatović.

On je dodao da bi nasumično izbran 81 čovjek bolje radio posao u korist građana nego trenutni saziv Skupšine Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije