fbpx
NaslovnicaCrna GoraKCCG: U kvaru jedan od tri aparta za MR

KCCG: U kvaru jedan od tri aparta za MR

Podgorica, (MINA) – Aparat za magnetnu rezonancu (MR) na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece trenutno je u kvaru, saopštili su iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), navodeći da to neće produžiti čekanje najmlađih pacijenata za MR.

Iz KCCG su kazali da je u kvaru jedan od tri aparata za MR u toj zdravstvenoj ustanovi, dodajući da će djeci kojoj je neophodna pravovremena MR dijagnostika to biti obezbijeđeno na jednom od dva aparata Centra za radiološku dijagnostiku.

Kako su pojasnili, u kvaru je poluotvoreni MR aparat koji je instaliran u aprilu 2018. godine.

“Odmah nakon prijave kvara Služba za inžinjering i tehničko održavanje KCCG je dijagnostikovala problem i preduzela neophodne mjere i radnje za njegovo otklanjanje u najkraćem mogućem roku”, kazali su iz KCCG.

Oni su naglasili da trenutni kvar aparata neće dovesti u pitanje kvalitetno zbrinjavanje najmlađih pacijenata, jer će svima kojima je neophodna pravovremena MR dijagnostika, biti obezbijeđena na jednom od dva aparat Centra za radiološku dijagnostiku KCCG.

“Naglašavamo da trenutni kvar na navedenom aparatu neće produžiti čekanje za MR dijagnostiku naših najmlađih pacijenata”, navodi se u saopštenju.
Iz KCCG su kazali da će, nakon otklanjanja kvara, javnost biti obaviještena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije