fbpx
NaslovnicaCrna GoraMugoša: Većina mimo Poslovnika odlučila da sjednica počne sjutra u 11 sati

Mugoša: Većina mimo Poslovnika odlučila da sjednica počne sjutra u 11 sati

Podgorica, (MINA) – Opozicija je na sjednici Kolegijuma bila protiv toga da poslanici sjutra raspravljaju o rekonstrukciji Vlade, jer predlog premijera Milojka Spajića još nije stigao u skupštinsku proceduru, rekao je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

On je kazao da je parlamentarna većina, na Kolegijumu predsjednika Skupštine, mimo Poslovnika donijela odluku da sjednica parlamenta počne sjutra u 11 sati.

“Opozicija (Demokratska partija socijalista, URA, SD, Hrvatska građanska inicijativa i Posebni klub) nije sa tim bila saglasna jer je neprimjereno da sjednica sjutra počinje u 11h a materijal (predlog premijera) još nije stigao u skupštinsku proceduru”, napisao je Mugoša na mreži X.

Prema njegovim riječima, niko se nije bunio da predlog promjene strukture Vlade bude na dnevnom redu, ali shodno poslovničkoj i Ustavnoj proceduri.

„Obesmišljen je još jedan mehanizam kontrolne uloge opozicije, koji joj je garantovan Poslovnikom, a to je ministarski sat, jer je većina odbila naš predlog da sjutra ujutro završimo ispitivanje ministra pravde, a onda nastavimo sa rekonstrukcijom, proširenjem Vlade“, naveo je Mugoša.

On je rekao da su to definisali kao politički kukavičluk i još jednu “jeftinu” demonstraciju sile od strane većine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije