fbpx
NaslovnicaCrna GoraRakočević: Crnoj Gori potrebni izbori i prozapadna većina

Rakočević: Crnoj Gori potrebni izbori i prozapadna većina

Podgorica, (MINA) – Predstavnici vlasti u Crnoj Gori šalju opasne poruke skretanja države sa evroatlantskog kursa, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević, navodeći da su Crnoj Gori potrebni izbori i prozapadna većina.

Iz DPS-a je saopšteno da se Rakočević, na marginama Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a u Talinu, sastao sa kongresmenima Sjedinjenih Američkih Država, poslanicima Albanije, Holandije, Litvanije i članovima drugih delegacija.

„U trenutku kad delegacija Skupštine na PS NATO-a daje snažnu podršku Ukrajini u odbrani države i slobode ukrajinskog naroda u ratu koji je agresijom započela Rusija, predstavnici vlasti u Crnoj Gori šalju opasne poruke skretanja države sa evroatlantskog kursa“, rekao je Rakočević.

On je kazao da se nakon rušenja dobrosusjedskih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, prilikom posjete Milorada Dodika predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, sada iz „ekstremnog“ dijela vlasti otvoreno najavljuje promjena državne politike prema Kosovu.

„Kroz najavljeno glasanje predstavnika vlasti protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope”, saopštio je Rakočević sagovornicima na marginama PS NATO-a.

On je u razgovorima u Talinu naveo da posljednji potezi pro-ruskih partija na vlasti u Crnoj Gori najubljedljivije objašnjavaju zbog čega je posljednje istraživanje NATO-a pokazalo veliki pad povjerenja u Alijansu među građanima Crne Gore.

“Da bi država učvrstila kredibilitet u NATO savezu, a time i nastavila put prema članstvu u Evropskoj uniji, neophodno je najskorije organizovati vanredne parlamentarne izbore i nakon njih formirati nespornu prozapadnu vladu”, poručio je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije