fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredali tužbu Upravnom sudu zbog ponovnog izbora Vukovića

Predali tužbu Upravnom sudu zbog ponovnog izbora Vukovića

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad predao je danas tužbu Upravnom sudu povodom odluke Skupštine Glavnog grada o ponovnom izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice.

Iz pokreta Evropa sad saopšteno je da je funkcioner te stranke Vasilije Čarapić podnio tužbu radi poništenja ponovnog izbora Vukovića.

„Danas smo Upravnom sudu predali tužbu radi poništenja odluke Skupštine Glavnog grada o izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice, koja je usvojena na neregularnoj sjednici od 20. oktobra, svega tri dana prije održavanja lokalnih izbora, a nakon prethodne odluke Upravnog suda, kojim je utvrđena nezakonitost Vukovićevog imenovanja u julu“, kaže se u saopštenju.

Iz te stranke su kazali da time ispunjavaju obećanje dato građanima da će svim dozvoljenim sredstvima braniti izbornu volju iskazanu na oktobarskim izborima.

„Činimo dodatni korak ka stvaranju uslova da nova vlast što prije profunkcioniše u punom kapacitetu“, naveli su iz Evrope sad.

Oni su istakli da je Skupština Glavnog grada svjesno kršeći zakon izabrala Vukovića za treći mandat na period neograničenog trajanja, čime je prekršen Zakon o lokalnoj samoupravi, kojim je eksplicitno propisano da se predsjednik opštine bira na četiri godine.

„Da je namjera DPS-a bila da Vuković zauvijek upravlja Glavnim gradom pokazuje i ponašanje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada, Veselina Vukčevića, koji odbija da zakaže sjednicu izborne komisije na kojoj bi se proglasili rezlutati izbora, a protiv koga smo juče podnijeli krivičnu prijavu“, rekli su iz Evrope sad.

U saopštenju se navodi da je pokret Evropa sad istrajan u tome da osujeti opstrukcije DPS-a po pitanju proglašenja konačnih rezultata izbora i demokratske tranzicije vlasti.

„I da, primjerom razobličavanja njihove namjere da zauvijek budu zakačeni na gradske i državne resurse koje su decenijama zloupotrebljavali, pokaže da je vrijeme samovolje i neustavnog djelovanja DPS-a prošlo“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije