fbpx
NaslovnicaCrna GoraObavještajno-bezbjednosni sektor obezbijediće da se svi građani osjećaju sigurno

Obavještajno-bezbjednosni sektor obezbijediće da se svi građani osjećaju sigurno

Podgorica, (MINA) – Borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva jedinstven i odlučan odgovor, a organi obavještajno-bezbjednosnog sektora obezbijediće da se svi građani osjećaju sigurno i zaštićeno od kriminalnih djela, konstatovano je na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost sazvana je u cilju razmatranja trenutne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, a povodom eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dvije osobe.

Kako je saopšteno, nakon detaljne rasprave, Vijeće je usvojilo niz zaključaka koji se odnose na preduzimanje hitnog i odlučnog odgovora na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala, očuvanju mira i bezbjednosti zemlje.

“Vijeće za nacionalnu bezbjednost konstatovalo je da borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva jedinstven i odlučan odgovor i da će organi obavještajno bezbjednosnog sektora obezbijediti da se svi građani osjećaju sigurno i zaštićeno od kriminalnih djela”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su sjednici, pored članova Vijeća, po pozivu prisustvovali i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, vrhovni državni tužilac Milorad Marković, šef kabineta Branko Krvavac, savjetnik predsjednika Vlade za odbranu i bezbjednost Todor Goranović, vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije Aleksandar Radović, v.d. pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović i načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije