fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Plan Crne Gore da 2028. postane članica EU realan i ostvariv

Milatović: Plan Crne Gore da 2028. postane članica EU realan i ostvariv

Podgorica, (MINA) – Plan Crne Gore da do kraja 2026. godine bude spremna za pristupanje Evropskoj uniji (EU) i da 2028. postane punopravna članica je ambiciozan, ali realan i ostvariv, poručio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je, u izjavi nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, naveo da očekuje da Francuska u narednom periodu bude još snažnija podrška Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

„Makronu sam na sastanku predočio ambiciozan plan naše zemlje da do kraja 2026. bude spremna za pristupanje EU i da 2028. godine postane punopravna članica. Čini mi se da je i Makron vrlo dobronamjerno gledao u toku razgovora na naš ambiciozan, ali realan i ostvariv plan“, rekao je Milatović.

On je naveo da je Makronu predočio želju Crne Gore da upravo u narednih par sedmica dođe do imenovanja ljudi koji će biti na najvažnijim funkcijama u pravosuđu.

„To bi odblokiralo i ubrzalo kompletan evropski put Crne Gore. Mislim da je Makron vrlo dobronamjerno shvatio ono što je predočeno“, kazao je Milatović.

Milatović je dodao da se on i Makron sastaju već drugi put i da je to samo po sebi velika poruka snažne podrške Makrona Crnoj Gori i njenom evropskom putu.

„Mislim i da je današnji susret bio upravo na tom fonu, u cilju unapređenja bilateralnih odnosa Francuske i Crne Gore, ali i snažne podrške koju ćemo dobiti od Francuske na našem evropskom putu“, naveo je Milatović.

Upitan da li su razgovarali o investicijama i ekonomskoj saradnji, on je kazao da je Francuska jako važna zemlja za Crnu Goru i da su razgovarali na koji način se može dodatno unaprijediti ekonomska saradnja i o važnim infrastrukturnim projektima koji očekuju Crnu Goru.

Milatović je dodao da su razgovarali o tome na koji način Crna Gora može dodatno iskoristiti svoje velike potencijale, kako bi unaprijedila životni standard svojih stanovnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije