fbpx
NaslovnicaCrna GoraMakron: Sa zadovoljstvom bih posjetio Crnu Goru

Makron: Sa zadovoljstvom bih posjetio Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Francuske Emanuel Makron kazao je da bi sa zadovoljstvom posjetio Crnu Goru, čime bi se, kako je naveo, produbio dijalog i osnažila saradnja dvije države.

Makron je to poručio u odgovoru na pismo koje mu je crnogorski predsjednik Jakov Milatović poslao nakon posjete Francuskoj u novembru prošle godine, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

“Sa velikim zadovoljstvom bih posjetio Crnu Goru, sa namjerom da produbimo pokrenuti dijalog i još više istaknemo osnaživanje naše saradnje”, naveo je Makron u pismu.

On je naglasio da podržava predlog Milatovića da Crna Gora bude domaćin budućeg samita Evropske političke zajednice.

Makron je ocijenio da bi taj samit u Crnoj Gori bio značajan i za region Zapadnog Balkana.

On je dodao i da se nada daljem razvijanju aktivnosti Regionalnog centra za razvoj sajber kapaciteta Zapadnog Balkana u Podgorici, kao i poboljšanju ekonomskih i finansijskih odnosa uz podršku preduzeća iz Francuske i tamošnje razvojne agencije.

„Makron je napomenuo da mu je posebno drago zbog pozitivne dinamike u crnogorskoj politici koja je pokrenuta izborom novog predsjednika, a zatim i Vlade sa proevropskom agendom“, kaže se u saopštenju.

Milatović je tokom posjete Francuskoj u novembru prošle godine Makronu prezentovao mogućnost da bude domaćin samita Evropske političke zajednice koja okuplja više od 40 država.

Samit bi bio održan na proljeće 2026. godine, kada se obilježava i 20 godina od obnove crnogorske nezavisnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije