fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović: Insistiraćemo na smjeni Brđanina

Krapović: Insistiraćemo na smjeni Brđanina

Podgorica, (MINA) – Vlada treba da razriješi direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ocijenio je ministar odbrane Dragan Krapović dodajući da bi takva odluka značajno doprinijela još boljim rezultatima bezbjednosnog sektora i pravosuđa u Crnoj Gori.

Krapović je kazao da na današnjoj sjednici Vlade nije razmatran predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića za razrješenje Brđanina jer još nije prošao kadrovsku komisiju.

Krapović je kazao da je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić insistirao da Vlada odlučuje o tome i ispoštuje odluku parlamenta, podsjećajući da su članovi skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu glasali protiv Izvještaja o radu Brđanina.

„Smatramo da Vlada treba da donese odluku o razrješenju Bršanina. Vjerujem da bi takva odluka značajno doprinijela još boljim rezultatima bezbjednosnog sektora i pravosuđa u Crnoj Gori i da je to nasušno potrebno u ovom trenutku“, rekao je Krapović.

Na pitanje kada će se ta inicijativa naći na dnevnom redu sjednice Vlade, Krapović je rekao da se sa medijskog nivo pokušava nametnuti određena dinamika.

„Vodimo računa o harmoničnim odnosima u Vladi. Ima mimoilaženja u mišljenjima, ali vjerujem da će se to desiti jako brzo. Insistirali smo na tome i tako će biti i u buduće“, dodao je Krapović.

Upitan o komentaru ministra pravde Andreja Milovića da je bezbjednosni sektor ugrožen, Krapović e naveo da se ne slaže i da rade na tom sektoru konstantno.

On je rekao da ne postoji borba za prevlast u bezbjednosnom sektoru između Demokrata i Pokreta Evropa sad.

„Ovo nije Vlada takvog karaktera. Ovdje su jasno posložene stvari. Sve ostalo su špekulacije”, dodao je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije