fbpx
NaslovnicaCrna GoraGorčević: Isključenje Milovića i izlazak Milatovića neće poremetiti PES

Gorčević: Isključenje Milovića i izlazak Milatovića neće poremetiti PES

Podgorica, (MINA) – Izlazak predsjednika države Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad (PES) i isključenje Andreja Milovića iz te partije, neće uticati na stabilnost PES-a i Vlade, ocijenila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Ona je novinarima na Žabljaku kazala da je podjela u PES-u na one koji podržavaju premijera i lidera stranke Milojka Spajića ili Milatovića, završena još kada su poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur napustile klub PES-a.

“Mislim da je ta podjela urađena već prije parlamentarnih izbora i da je podjela tu stala kada je poslanički klub u pitanju”, rekla je Gorčević, prenosi portal RTCG.

Ona je dodala da vjeruje da će poslanički klub PES-a u narednim danima pokazati jedinstvo.

“Pokazaće zbog čega smo ovdje, a to je upravo zbog građana. Ne kako bi se birale strane i ne kako bi sigurno na kraju birali da li smo za jednog ili drugog”, kazala je Gorčević.

Ona smatra da je ostavka Milatovića na funkcije u PES-u samo formalizovanje odluke, s obzirom na to da se, kako je rekla, Pokretom i učešćem u njemu nije bavio već od trenutka kada je postao predsjednik države.

“Zahvalni smo na svemu što smo zajedno do sada uradili, na važnim demokratskim odlukama koje su donešene i procesima koji su se odigrali zajedno sa gospodinom Milatovićem i zaista smo zadovoljni što je Milatović i prvi demokratski predsjednik Crne Gore nakon višegodišnje vladavine (Mila) Đukanovića”, kazala je Gorčević.

Kako je kazala, ne očekuju da izlazak Milatovića može uticati na stabilnost PES-a.

“Zato što smatramo da Pokret ne čine pojedinci, Pokret čine ljudi, ideje. Mi smo ovdje došli da ostvarimo Pokret, kroz njega i formalizujemo program Evropa sad 2, što smo već uradili kroz prvi korak povećanja penzija”, rekla je Gorčević.

Komentarišući isključenje Milovića iz PES-a, Gorčević je rekla da je on i dalje član Vlade i da već ima i konstruktivne sastanke u Briselu.

“Na osnovu njegovih rezultata će se premijer, ali i ostali članovi Vlade odnijeti prema njemu, kao i za svakog pojedinačno od nas, jer svako od nas odgovara upravo za svoje rezultate”, kazala je Gorčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije