fbpx
NaslovnicaCrna GoraDukaj: Prioritet MJU digitalna transformacija na lokalnom nivou

Dukaj: Prioritet MJU digitalna transformacija na lokalnom nivou

Podgorica, (MINA) – Digitalna transformacija na lokalnom nivou i početak izgradnje Data centra, među prioritetima su Ministarstva javne uprave (MJU), kazao je resorni ministar Maraš Dukaj.

Dukaj se, kako je saopšteno iz MJU, razgovarao sa šeficom višedržavne kancelarije UNOPS-a Mikelom Telatin i projektnim menadžerom Armenom Čekićem.

Navodi se da je Dukaj naglasio da je jedan od strateških prioriteta Ministarstva digitalna transformacija na lokalnom nivou i početak izgradnje Data centra.

Predstavnici UNOPS-a upoznali su Dukaja sa efektima projekata koje su realizovali u oblasti e-uprave na lokalnom nivou.

Oni su, kako se dodaje, kazali da su spremni da pomognu Ministarstvu u skladu sa bogatim iskustvom i ekspertizom koje imaju u oblasti eUpravljanja na lokalnom nivou.

“Sagovornici su izrazili spremnost za zajedničku saradnju kroz postavljanje prioriteta i pokretanje određenih aktivnosti u navedenim oblastima”, kaže se u saopštenju.

U cilju većeg stepena digitalne transformacije kroz zajedničku saradnju različitih međunarodnih organizacija, na sastanku je zaključeno, da MJU, preuzme ulogu koordinatora budućih aktivnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije