fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpreman predlog zakona o preuzimanju oduzetih cigareta

Spreman predlog zakona o preuzimanju oduzetih cigareta

Podgorica, (MINA) – Crna Gora bi, ukoliko bude usvojen zakon o preuzimanju oduzetih duvanskih proizvoda sa teritorije Slobodne zone Luke Bar, mogla da prihoduje 20 miliona EUR, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je, na sjednici Vlade, kazao da je taj predlog zakona spreman.

„Elemente smo definisali tako da bi ukoliko predlog zakona bude utvrđen na Vladi i usvojen, Crna Gora mogla da prihoduje između 15 i 20 miliona EUR”, rekao je Damjanović.

On je naveo da bi trebalo da pokušaju da na sljedećoj ili nekoj od narednih sjednica Vlade utvrde predlog kako bi ga predali parlamentu.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je Crna Gora stekla veliku međunarodnu reputaciju u vezi sa aktivnostima u sprečavanju šverca cigareta.

“Tim povodom sam imao mnogobrojne međunarodne kontakte. Oni su, ipak, mišljenja da treba ići u uništavanje cijelog kontigenta. Ali naravno mi ćemo suvereno donijeti odluku”, rekao je Abazović.

On je predložio je da se kroz zajedničku komisiju ili grupu, u saradnji sa međunarodnim partnerima, dođe do konačne odluke.

Abazović je naveo da će izabrati onaj model koji će sačuvati reputaciju države.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je da je Crna Gora potpisnica protokola Svjetske zdravstvene organizacije.

“Znam da se radi o dobrom iznosu koji bi valjao za mnoge dobre stvari, ali manevarskog prostora nemamo”, jasan je Krivokapić.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević apelovao je “da se ne uradi nešto što bi moglo da degradira poziciju institucija”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Broj putnika u Podgorici 45 odsto veći nego 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Aerodrom Podgorica je od 1. januara do 21. aprila opslužio skoro...