fbpx
13.9 C
Podgorica
October 6, 2022.
NaslovnicaCrna GoraDruštvoObnavljaju školu u Tomaševu

Obnavljaju školu u Tomaševu

Podgorica, (MINA) – Radovima u Osnovoj školi (OŠ) „Krsto Radojević“ u Tomaševu kod Bijelog Polja, koji su počeli u avgustu, predviđena je zamjena unutrašnjih vrata, adaptacija prostorija, toaleta, krova, fasade, elektroinstalacija i ugradnja centralnog grijanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog ministarstva su kazali da je resorni ministar u Vladi u tehničkom mandatu Miomir Vojinović danas posjetio OŠ „Krsto Radojević“ u Tomaševu i obišao radove na školi koji su finansirani donacijom Vlade Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Ambasada SAD, u saradnji sa Kancelarijom za odbrambenu saradnju (ODC), kao i tijesnom saradnjom sa Ministarstvom prosvjete, realizuje projekte rekonstrukcije škola širom Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da se projekat realizuje na način da američka Ambasada u Crnoj Gori obezbjeđuje najveći dio novca i sprovodi međunarodnu tendersku proceduru za izbor izvođača radova, za svaku fazu pojedinačno.

Oni su dodali da je jedan dio sredstava na tom projektu obezbjeđivalo Ministarstvo prosvjete i to u dijelu izrade projektne dokumentacije i nadzora nad radovima.

“Javna ustanova OŠ „Krsto Radojević“ Bijelo Polje je škola koja ima oko 100 učenika. Radovima koji su počeli u avgustu ove godine, predviđena je zamjena unutrašnjih vrata, adaptacija unutrašnjih prostorija, postojećih toaleta, đačkih i nastavničkih, krova na školskom objektu, fasade, elektroinstalacija i ugradnja centralnog grijanja”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije