fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski lideri brzo da krenu u formiranje nove vlade

Crnogorski lideri brzo da krenu u formiranje nove vlade

Podgorica, (MINA) – Crnogorski lideri moraju brzo da krenu u formiranje nove vlade i imenovanje predsjednika Skupštine, saopštili su izvjestilac Evropske unije (EU) za Crnu Goru, Tonino Picula i predsjedavajući parlamentarng Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Vladimir Bilčik.

Bilčik i Picula su, u zajedničkom saopštenju, naveli da kontinuirano prate razvoj političkih dešavanja u Crnoj Gori kao i da i pohvaljuju mirne i ustavne tranzicije u Crnoj Gori.

“Pozivamo na nastavak poštovanja demokratskih procesa, normi i standarda tokom ovih vremena”, kazali su Bilčik i Picula.

Kako prenosi Pobjeda, oni su istakli da kreiranje puta ka stabilnoj parlamentarnoj većini i napredak Crne Gore u procesu reformi prestavlja ključnu stvar, dodajući da država ne smije više da gubi vrijeme.

“Politička neaktivnost limitira reformsku agendu države i za posljedicu njene EU ambicije”,rekli su Bilčik i Picula.

Oni su podsjetili da je Crna Gora je najdalje odmakla među kandidatima za EU i da je već dio NATO-a.

“Neophodna joj je predvidljiva i stabilna parlamentarna većina i proevropska vlada koja će je uvesti u EU”, naveli su Bilčik i Picula.

Oni su rekli da će podržati političke odluke koje se baziraju na evropskim standardima i vrijednostima odražavajući volju građana.

“Članstvo u EU, naposljetku, i jeste želja ogromne većine građana Crne Gore”, poručili su Bilčik i Picula.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije