fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrnogorski državljani uhapšeni zbog pokušaja ubistva u Kijevu

Crnogorski državljani uhapšeni zbog pokušaja ubistva u Kijevu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski državljani E.T. (30) i S.Đ. (30) uhapšeni su u Ukrajini zbog sumnje da su u utorak u Kijevu pokušali da ubiju sunarodnika R.Z. (38), saopštila je Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je crnogorska policija učestvovala u rasvjetljavanju pokušaja ubistva R.Z. kroz neposrednu komunikaciju i direktnu razmjenu operativnih informacija sa kolegama iz Ukrajine.

Kako su kazali iz Uprave policije, podgorički Interpol je danas zvanično obaviješten da je u Kijevu u utorak došlo do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je povrijeđen crnogorski državljanin R.Z.

„Crnogorska policija je zvanično obaviještena i da su, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, u Ukrajini lišeni slobode crnogorski državljani E.T. (30) i S.Đ. (30)“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su E.T. i S.Đ. u prethodnom perodu bili predmet istrage crnogorske policije.

Iz Uprave policije su kazali da je podgorički Interpol raspisao međunarodnu potjernicu za S.Đ. zbog upotrebe vatrenog oružja u Baru krajem prošle godine, kada je ubijen J.K. a teško ranjen V.G.

„Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije će nastaviti saradnju sa policijom u Ukrajini“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Vlada

Skinuta oznaka tajnosti sa letova avionom Vlade

Podgorica, (MINA) – Vlada je skinula oznaku tajnosti sa letova avionom kojim raspolaže Generalni...