fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Konstituisanjem parlamenta osigurati demokratski legitimitet

Bečić: Konstituisanjem parlamenta osigurati demokratski legitimitet

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je potrebno konstituisati novi saziv parlamenta, kako bi bio osiguran demokratski legitimitet i efikasno zakonodavno funkcionisanje, ocijenio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Bečić je na Tviteru /Twitter/ rekao da je, sa specijalnim izaslanikom Njemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom, razgovarao o ključnim procesima koji očekuju Crnu Goru nakon demokratskih izbora.

“Bila mi je čast podijeliti s njim viziju ekonomskog razvoja Crne Gore i naše posvećenosti evropskim integracijama. Posebno sam naglasio važnost hitnog konstituisanja parlamenta kako bismo osigurali demokratski legitimitet i efikasno zakonodavno funkcionisanje”, kazao je Bečić.

On je naveo da će otvorena i inkluzivna rasprava o ključnim pitanjima od nacionalnog interesa biti prioritet, kako bi intenzivno gradili konsenzus i saradnju među političkim strankama.

“Spremni smo za izazove koji stoje pred nama, i sa partnerima poput Njemačke, nastavićemo raditi na jačanju naših bilateralnih odnosa i saradnje”, zaključuo je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava za statistiku, monstat, popis stanovništva, odlaganje, softver

Spoljnotrgovinska razmjena milijardu EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prva tri mjeseca, prema...